Organisatie

Ice4life is gestart met een eerste event in het IJslandse gebied waar de Amerikaanse en Europese continentale platen bij elkaar komen.

Het uit elkaar drijven van die platen heeft een kloof achtergelaten in het landschap. Ice4Life wil die kloof tussen twee werelden overbruggen, niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk.

Kankerpatiënten worden tijdens hun ziekte vaak geconfronteerd met een enorme kloof tussen de reguliere gezondheidszorg en de alternatieve. De ene kant wil vaak niets weten van de andere kant, terwijl veel patiënten beide nodig hebben.

Ice4life wil een brug slaan tussen deze twee werelden.

Onze missie en doelen

Onze missie
Binnen de evenementen die Ice4Life organiseert en de verbindingen die wij leggen staat kou altijd centraal.
Ons grote doel
Wij willen als stichting minstens 1.000.000 mensen de kou laten ervaren en dan vooral de effecten daarvan. Wij willen zoveel mogelijk mensen bereiken en motiveren en bewust te maken dat jij als mens tot veel meer in staat bent dan je voor mogelijk had gehouden.

Wat doen we?

Ice4Life is een goede doelen stichting. Middels ijskoude evenementen willen wij mensen motiveren en inspireren meer kwaliteit van leven te ervaren.

Sinds de oprichting hebben we diverse doelen gesteund , zoals het prinses maxima fonds, Bas van de Goor Foundation, Inspire2Live, etc. Inmiddels hebben wij een aantal eigen doelstellingen , waarbij invloed op eigen beleving van kwaliteit van leven centraal staat. 

mark bos - initiatiefnemer Ice4life

Televisiemaker Mark Bos is de oprichter van Ice4Life. Hij had zelf prostaatkanker en werd door artsen ongeneeslijk verklaard. In reactie daarop is hij een zoektocht gestart naar andere manieren om toch beter te worden. Zo daagde hij zich bijna dagelijks uit met kou, beklom in korte broek de hoogste berg van Afrika – de Kilimanjaro – en probeerde met wisselend succes verschillende therapieën.

Ice4life is gebaseerd op die zoektocht, die op 26 januari 2015 (trailer hiernaast) te zien was in een prachtige documentaire op Nederland 2. De documentaire werd met grote positiviteit ontvangen en had vele hartverwarmende reacties tot gevolg.

Ook in zijn laatste moeilijke weken heeft Mark Bos al zijn krachten ingezet om aandacht te vragen voor mensen met kanker. Op 23 april 2015 was hij nog te gast bij Humerto Tan in RTL Late Night. Alhoewel hij zijn strijd al aan het verliezen was vertelde hij nog over zijn laatste wens: “Er moet een dag komen waarop elke kankerpatiënt een bandje draagt, ook vrienden en familie. Een eerste stap om gehoord te worden. Ik hoop zo dat ik de eerste steen kan leggen dat het systeem anders moet. Dat zou ik geweldig vinden.” Tevens voelde hij zich als kind tussen gescheiden ouders, waarmee het de alternatieve en de reguliere zorg bedoelde die beide tegen elkaar strijden over het gelijk. Maar waar Mark ook de kracht en de zwakte wist bloot te leggen in zijn documentaire.

Op vrijdagavond 1 mei 2015 is Mark overleden. Ice4Life vindt het van groot belang dat de boodschap van Mark niet vergeten wordt. Wij zullen ons daarom voor de volle 100% inzetten om zijn werk voort te zetten.

Ice4Life is als stichting na de dood van Mark opgepakt en wil met IJskoude evenementen aandacht vragen voor het realiseren van de brug tussen alternatief en reguliere zorg, de patiënt centraal.

Op zoek naar gewoon de beste zorg die jouw kwaliteit van leven verbetert.

team

82987162_2605484292897465_4939368186043695104_n.jpg

Hans Gort – Voorzitter

jos de bruin ice4life

Jos de Bruin – Penningmeester

frank.jpg

Frank Essink – Marcom

Foto 10-10-2021 10 19 56 (1)

Jorg Reuvers –  Evenementen en Trainingen

IMG_4892

Dave Doornbos – Veiligheid Coördinator

christel2

Christel — Communicatie en cöordinatie

image

Ingrid Graff – Redactie

Susan2

Susan – Marketing

Paul2


Paul – Website

Sponsoring

In de afgelopen jaren zijn wij geholpen door verschillende bedrijven en nog steeds worden we actief ondersteund. Mocht je interesse hebben om bij te dragen met je organisatie. Neem dan contact op.