Activiteiten

TRAIN JEZELF VOOR DE IJSKOUDE CHALLENGE!

Zowel in de aanloop naar de Challenge als tijdens de dagen in Oostenrijk is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Daarvoor worden, door Ice4Life en door anderen, verschillende begeleide activiteiten georganiseerd. Deze pagina geeft je een indruk daarvan.

Koudetrainingen alleen zullen niet voldoende zijn, maar geven je wel houvast zodat je er zelf mee aan de slag kan gaan. De trainingen zijn naast nuttig ook heel gezellig en goed te gebruiken om de andere deelnemers alvast te leren kennen. De opbouw van een training is dan ook vaak zo, dat we met een kopje koffie of thee starten met een kennismaking en daarna met de training beginnen. Er is dus veel ruimte om ervaringen met elkaar te delen, ook na de training. De trainingen gaan over alle aspecten die je tegenkomt tijdens de Challenge, niet alleen de kou, maar ook ademhaling, uithoudingsvermogen, energie, etc. We organiseren trainingen voor het gemak op meerdere plaatsen in het land. Je kan dus kiezen voor een training die voor jou het beste uitkomt qua tijd of locatie. Op onze website, via Facebook en in de Whatsapp-groep voor deelnemers zullen we eventuele wijzigingen over tijd en locatie communiceren.

Afsluitings dip !

de afsluitingsdip voor de zomer op zondag 28 april gaat door in Nederhorst ad Berg! We zijn die dag weer welkom bij WSV De Spiegel:

Verzamelen 11:00 uur bij  Dammerweg 62 achter, 1394GP Nederhorst den Berg

Parkeren aan de straatkant en dan lopend bordje volgen WSV De Spiegel tussen huizen door naar waterzijde. Links, rechts en dan kom je uit bij de kantine ‘t Boordlicht.

De kleedruimte is voor ons beschikbaar en daar kunnen we ook een ademsessie doen, die onze Ademcoach Lisa voor ons zal verzorgen.

Allen in deze Community en iedereen daarbuiten die nieuwsgierig is naar koudwater- en ademtraining is van harte welkom bij deze Ice4Life Zomerdip.

Weet je nog een aantal geïnteresseerden laat ze even mailen naar trainingen@ice4life.org.

De kosten zijn koffie/thee €1,20 (tenminste 1 consumptie verplicht) en indien je wil douchen € 1, gepast contant of pinnen aan de bar. Jos zorgt natuurlijk voor zijn bekende soep. 

Neem naast je zwemkleding ook je (hard)loopspullen mee, dan kunnen we eventueel nog rondje lopen langs het water. 

Graag tot de 28e !!

 
bbq

SAVE THE DATe:

9 juni 2024

BBQ

trainingsdag.jpg

SAVE THE DATes:

29/9
workshop

27/10
WORKSHOP

24/11
WORKSHOP

22/12
WORKSHOP

5/01
Nieuwjaarsduik

tips voor je training

Tijdens de training gaan we aan de slag met ademhalingsoefeningen en zullen we een ijsbad ingaan. De trainingen zijn vrij toegankelijk voor ingeschreven deelnemers. Neem een zwembroek/ bikini mee en een handdoek. Wij zorgen voor hete thee.

Waarom gezamenlijke trainingen?

Ongeacht welk seizoen het is, is het altijd goed als je iemand bij je hebt. Zwemmen in open water is een heel andere tak van sport dan in een zwembad. Het water is vaak niet doorzichtig, je hebt te maken met weersinvloeden, het water is kouder dan in een binnenbad en er is meestal geen toezicht. Samen is het veiliger. Daarnaast is het ook gezelliger om samen te zwemmen.

Wat neem ik mee naar een training?

Makkelijk zittende kleding, sportkleding, zwemkleding, handdoek, sportschoenen en een matje om op te liggen.

Voor wie zijn de trainingen bedoeld?

Je gaat tijdens De Challenge met ontbloot bovenlijf 10 km/ 1 uur rennen/ lopen, 20 km/ 1 uur fietsen/ langlaufen en tot slot maximaal 10 minuten het koude water in. Wij adviseren deelnemers aan De Challenge daarom om minimaal een keer in koude omstandigheden en onder frisse omstandigheden te trainen.

Hoe lang ga ik in het koude water?

Vooropgesteld: je wordt tijdens de training begeleid door ervaren koude instructeurs. Hoe lang je in het water blijft, bepaal je zelf. Voor openwater zwemmen geldt altijd: vertrouw op je lichaam. Dat betekent ook dat je goed in de gaten houdt welke signalen je lichaam je geeft. Hoe ervaren ben je? Hoe is je conditie? Wat is de temperatuur van het water en van de omgeving? Hoe voel je je vandaag? Dat zijn allemaal factoren die meewegen. De ene dag zal het beter gaan dan de andere. Ben je beginner, onthoud dan dat je in water kouder dan 5 graden na eerste 2 minuten kan beginnen te onderkoelen. En zelfs van die 2 minuten in het water heb je al veel positieve effecten!

Ice4life2018-9-1500x630-1.jpeg

Kick off
editie 2024 op 24 September 2023 in son & breugel

Op zondag 24 september werd een kick off georganiseerd in het zuiden van het land.

Deze keer vond de aftrap plaats in Son en Breugel met ijsbad, waar de open water temperatuur ca. 8 graden was.  

Ligt Son en Breugel te ver uit de route, de komende maanden volgen er meer trainingen op andere locaties in het land. Houd dus de website in de gaten

adres: Sonsport Rooyseweg 5 Son en Breugel

 13.30 uur introductie, Ice4life

14.00 uur ademhalingssessie

14.30 uur ijsbad

Na het ijsbad is er nog gelegenheid voor een consumptie voor eigen rekening.

Afsluiting 16.00 uur

Sara zal de ademhalingssessie verzorgen. Deelname is gratis voor deelnemers aan het evenement. 

Ice4life2018-9-1500x630-1.jpeg

trainingen diverse locaties

Op de volgende dagen worden trainingsmomenten georganiseerd:

29 okt training bij Life en Visie in Soest was super tof en de volgende training is op:

zondag 19 nov training bij Watersportvereniging Ouderkerkerplas aan de Wind 9 in Ouderkerk aan de Amstel (parkeren aan de plas)

 

 13.00 – 16.00 uur
Wandel-adem en koudwater sessie (zwemmen in natuurwater)

Neem je wandelschoenen, sportbroek en t-shirt, zwemkleding, zwemschoenen en neopreensokken mee.

Deelname is gratis voor deelnemers aan het evenement. Aan niet deelnemers wordt een bijdrage van € 10,00  pp gevraagd.

Aanmelden kan via trainingen@ice4life.org

Ice4life2018-9-1500x630-1.jpeg

training in blaricum

In aanloop naar het evenement in Bad Gastein organiseert Ice4life een koude training vanuit de sfeervolle smederij van Henk vd Bergh.

adres: Brinklaan 8 in Blaricum

Jullie zijn hierbij van harte uitgenodigd om op zondag 17 december erbij te zijn.

 11.00 – 13.30 uur

We gaan na de ademhalingsoefening gebruik maken van de “tank van Henk” en voor de fanatics onder ons kunnen we ook nog een rondje door het Gooi rennen (dus neem naast badkleding/handdoek evt. je loopspullen mee).

Graag vooraf inschrijven via: trainingen@ice4life.org.

We hebben beperkt aantal plaatsen dus wie het eerst komt…

Kosten: aan niet-deelnemers 2024 wordt een bijdrage van € 10,– gevraagd.

Wil je meer info? Vraag het aan Jos: josdebruin@ice4lfe.org / 06-28641285