Dipgroepen

LEKKER IN HET BUITENWATER DIPPEN

Via deze pagina willen we zo veel mogelijk dipgroepen laten zien. Dus zit je in een dipgroep, meld je dan hieronder aan, dan voegen we jouw dipgroep toe zodat iemand uit jouw omgeving zich kan aansluiten.

Door heel Nederland zijn er inmiddels veel dipgroepen te vinden. Deze dipgroepen zijn veelal voor iedereen toegankelijk. Dippen in open water is natuurlijk heerlijk, hoe kouder het wordt, hoe aantrekkelijker. Ga nooit alleen het koude water in, ga altijd samen. Er zijn vast wel mensen in jouw buurt te vinden die ook willen gaan, plaats dan een bericht in de dipgroep en spreek wat af. Op deze pagina willen we alle dipgroepen van Nederland in kaart brengen en belangrijker, toegankelijk maken voor iedereen.

Op sommige plekken wordt er een keer per week geplonst en op andere plaatsen zelfs meerdere keren per dag, dit is vaak afhankelijk van de grootte van de dipgroep. Er zijn groepen, waar meer dan 100 leden in zitten, waardoor er altijd wel iemand te vinden is die mee gaat.

De dipgroepen zijn veelal actief in de koude maanden, wanneer de temperatuur van het water onder de 10 graden zakt. En juist als het ijs op het water komt wordt het alleen maar lekkerder om even te dippen. Hou daarbij in het achterhoofd dat langer in het water niet beter is. Als vuistregel is je maximale tijd in het water de watertemperatuur in minuten. Dus in water van 5 graden ga je niet langer dan 5 minuten. Daarboven nemen de risico’s (op onderkoeling) sterk toe.

Dommeldippers
Son en Breugel

Dommeldippers is een groep uit omgeving Eindhoven. Wekelijks wordt op zaterdagochtend om 9.30 uur een begeleide Adem & Dip-sessie georganiseerd. Daarnaast ondernemen de leden verschillende koudwater dips met elkaar. 

Contact: Jorg Reuvers

Alle evenementen worden aangekondigd via een eigen Facebookgroep: Dommeldippers. Hier delen de leden ook hun ervaringen en tips met elkaar.

castelijnseplons
emmeloord

Plonsen in het Castelijnsplas.

Elke zondag  om 9.00 uur.

Kom gewoon langs.

Contact: Hans Emmink

Er is een Whatsappgroep en een Facebook groep actief.

henschotermeer

Gaat net even wat verder dan plonzen, ijs-/ winter zwemmen.

Wekelijks op de woensdagmiddag.

Contact: Yord Woldendorp

Er is een Whatsappgroep en een Facebook groep actief.

veluwe
meer
het gooi

Plonsen in het Veluwe meer.

Ieder zaterdag om 8.30 uur en zondag om 9.00 uur.

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 6.45 uur.

Contact: Henk van den Bergh

Er is een Whatsappgroep en een Facebook groep actief.

Cold Society
zwitserland

Organiseert regelmatig dip/zwem sessies in Zwitserland

Contact: Bas 

insta: swisscoldwatersociety

+316 15 37 61 69

[email protected]

Geltwil, Aargau 

Koudwater
almere

Dipgroep in Almere Haven

Contact: Gerard de Reus

Iedere vrijdag om 08:15 bij surfstrand aan het Gooimeerdijk West

facebook: koudwateralmere

Insta: plons_almere

jouw dipgroep Aanmelden?

Op deze pagina willen we zo veel mogelijk dipgroepen laten zien. Dus zit je in een dipgroep, laat het ons dan weten, dan voegen we deze toe zodat iemand uit jouw omgeving zich kan aansluiten.

Wat handig is en bij veel groepen gebruikt wordt is een WhatsApp groep, waarin er heel snel en kort gecommuniceerd kan worden wanneer en wie er gaan plonzen. Bij WhatsApp kan je een koppeling maken als beheerder, waarmee iemand zichzelf kan toevoegen aan de groep. Als je ons die stuurt dan kunnen we deze koppeling plaatsen bij jouw dipgroep en kan iemand zich aansluiten.

Hiermee kunnen we platform bieden voor mensen die graag ‘veilig’ willen dippen, want ga nooit alleen als de temperaturen echt lekker koud worden. Het menselijk lichaam kan soms raar reageren, zelfs bij de meest geoefende personen. Klik hieronder op de button om je dipgroep aan te melden.