De challenge

de ice4life challenge

Oostenrijk
2025

Countdown Expired!

reset your mind & body

enjoy the cold

join & inspire others

dagen
0
activiteiten
0
deelnemers
0

kom In actie doe de challenge

De uitdaging voor iedereen, ziek of gezond, om zelf te beschikken over zijn of haar kwaliteit van leven.

De Challenge is hét hoogtepunt van jouw traject van maandenlange voorbereiding van jezelf trainen om met kou om te gaan, je focus te pakken en met je ademhaling jouw lichaam te versterken. Maak ook zeker gebruik van de trainingsdagen in de maanden voorafgaand aan De Challenge bij Ice4Life! Op de dag van de Challenge zelf doe je onder (muzikale) begeleiding de ademhalingssessie als groep. Wat een energie! En dan ga je naar het parcours.

De ijskou prikkelt je huid, de sneeuw glinstert in de zon, je bent omringd door enthousiaste mensen, je klikt je langlaufski’s aan, trekt je hardloopschoenen aan, je staat te popelen om 2 uur sportief bezig te zijn en daar ga je… Je bloed gaat stromen, je voelt de kou maar ook de warmte van de mensen om je heen die je aanmoedigen en je maakt plezier met de andere deelnemers. Je voelt je spieren en past je tempo aan aan wat voor jou goed voelt, want het is geen wedstrijd tegen anderen, alleen de  uitdaging met jezelf.

Aan het einde van je sportieve bezig zijn, ligt daar het prachtig gebouwde ijswak. Je pakt je focus en je gaat erin. Wat een ijskoud hoogtepunt en totale reset! Challenge Completed!

zij deden de challenge al...

het programma

We gaan 3 dagen lang met elkaar een mooi, intensief en vooral leuk programma hebben met daarin veel bijzondere- en onverwachte belevingen. Uiteraard is er ook genoeg tijd om lekker tot jezelf te komen.

Het is belangrijk dat iedereen lekker zijn of haar eigen ding gaat doen – zelf en in gezamenlijkheid. De Challenge is GEEN wedstrijd, maar WEL een uitdaging vanuit ieders eigen perspectief. Bij de vorige edities is gebleken dat we elkaar daar heel mooi in kunnen ondersteunen en dat we samen mooie- en inspirerende momenten beleven.

30-1

31-1

01-2

WEES ER SNEL BIJ, ER ZIJN een beperkt aantal plaatsen

Het aanbod

ice4life challenge aanbod

nu €250,-

deelname challenge

Je inschrijving voor deelname is inclusief:

Aanvullende mogelijkheden die exclusief zijn aan je inschrijving:

de challenge in beeld

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op de belangrijke veel voorkomende vragen met betrekking tot De Challenge. Staat je vraag er niet bij, mail deze dan aan [email protected].

Je gaat in korte sportkleding maximaal 2,5 uur buiten sporten, waarbij je kunt (hard)lopen en/of langlaufen. Tot slot ga je maximaal 10 minuten het koude water in. 

De minimale leeftijd om deel te mogen nemen aan dit evenement is 18 jaar. De deelnemers moeten zich bovendien bewust zijn van het commitment dat zij aangaan en omdat deelname voor eigen risico plaatsvindt, vragen wij de deelnemers om een disclaimer te ondertekenen.

Zonder voorbereiding wordt het een zware klus om de kou te trotseren en de inspanning te volbrengen. Zorg dat je goed getraind aan de start komt. Ice4life organiseert dit najaar (gratis) trainingsdagen die op deze website staan. Hou de agenda op onze website goed in de gaten

Wij raden aan om met een buddy te trainen. Eventueel kunnen wij je in contact brengen met instructeurs van de Wim Hof methode, zodat je kunt trainen op ademhaling, focus en een juiste mindset. Meer weten? Neem contact op met de organisatie.

Inschrijving kan alleen via de website – het beste op deze pagina. Na aanmelding en betaling van het inschrijfgeld in de shop krijg je van ons alle informatie betreffende deelname en houden we je op de hoogte van al het nieuws rondom De Challenge.

Het programma staat hierboven op de pagina. Na aanmelding krijg je het programma ook nog in detail gemaild.

Deelname aan het evenement kost € 199,- per deelnemer. 

Dit bedrag wordt besteed aan de organisatie van het evenement (o.a. veiligheidsdiensten, bustransport naar het parcours, faciliteiten tijdens het evenement) gebruik van accommodaties voor ontvangst-, bezinnings-, en feestavond. De organisatie is in handen van een groep vrijwilligers die belangeloos werken aan het organiseren van het evenem

Je dient ook zelf te zorgen voor goede kleding, loopschoenen en warme kleding (voor en na afloop van het evenement).

Naast deelnamekosten voor het evenement, zijn er nog de volgende kosten (indicatief):

  • Hotel overnachting vanaf 70 euro p.p.p.n. (minimaal 3)
  • Kosten reis met auto vanaf 25 euro p.p. indien carpool/ vliegen 240 euro p.p. / trein 100 euro p.p.
  • Huur voor langlauf ski’s 35 euro p.p. voor 2 dagen
  • Ontbijt (vr, za, zo), lunch (vr, za), evt diner (do, za)
  • Uitstapjes in Bad Gastein e.o. zoals relaxen/kuren (Heilstollen, Thermen), met de kabelbaan de berg op voor wandelen of skien, etc. Waarschijnlijk ontvangen wij een aantal vrijkaarten voor de Heilstollen. Geef bij interesse dit aan de organisatie aan!

Globale extra kostenpost van 470-570 euro.

Uiteraard is samen reizen met de auto, samen overnachten (in een appartement met keuken eventueel) en samen eten kostendrukkend. 

Je reist op eigen gelegenheid heen en terug naar Bad Gastein in Oostenrijk.

Ja, er zijn gediplomeerde Wim Hof instructeurs, veiligheidsmensen, eerste hulp dienst en duikers aanwezig om het evenement veilig te laten verlopen.

Naast je normale reis- en verblijf spullen neem je sportkleding en zwemkleding voor het event mee. Het is aan te raden om warme kleding, handschoenen, mutsen, bergschoenen en dergelijke mee te nemen en bijvoorbeeld een badjas en/of goed badlaken voor na de ijsdip op zaterdag tijdens De Challenge.

Nee, inbegrepen is alleen de ontvangstborrel op donderdag en een lichte maaltijd (soep) op vrijdagavond (bezinningsavond).

De organisatie focust zich op het evenement, de trainingsmomenten en de bijeenkomsten. De deelnemers en de supporters worden via de website, app en/of de mail op de hoogte gehouden.

Omdat het evenement in Oostenrijk wordt georganiseerd is het makkelijk om hier zelf naar toe te rijden. Als mensen besluiten om met vliegtuig of trein te komen moet er zelf voor het transport naar Bad Gastein (Salzburgerland) worden gezorgd.

De organisatie zorgt voor alles rondom het evenement en de accommodatie voor de gezamenlijke bijeenkomsten. Als deelnemer wordt u gevraagd om zelf zorg te dragen voor uw eigen kleding.

We hebben diverse hotels gevonden die aan onze wensen voldoen. Doordat deze partnerhotels zijn van de VVV zijn gunstigere tarieven geregeld. Een overzicht van de deelnemende hotels en de faciliteiten volgt z.s.m.

deze worden zsm bijgevoegd

Het advies is om minimaal 3 maanden van tevoren echt je huid bloot te gaan stellen aan koude. Koud (af)douchen, in natuurwater dippen en/of met schaarse kleding buiten lopen. Het beste is natuurlijk om dit het hele jaar te (blijven) doen!

Daarbij kun je gebruik maken van de gratis traningen die je elders op de website kunt vinden.

Ja, deelnemen aan de Ice4Life trainingsdagen is inbegrepen. Een eventuele lunch en drank dienen wel ter plekke apart betaald te worden.

Ja, dat kan. Het kan zijn dat de groep voor de training te groot wordt. Dan zal er voorrang worden gegeven aan de Challenge deelnemers. Ook kan het zijn dat een kleine vergoeding wordt gevraagd. 

Je wordt in de middag verwacht op locatie. We ontvangen je met koffie en thee. We maken kennis met elkaar en is er gelegenheid om vragen te stellen over de Challenge en ervaringen uit te wisselen. Daarna houden we een ademhalingssessie met de groep gericht op het omgaan met de kou. Daarna maken we een dip in het (ijs)koude water. Naderhand kun je douchen en omkleden en staat er nog een kop koffie of thee klaar, waarna iedereen weer voldaan en “gereset” naar huis gaat.

Makkelijk zittende kleding, zwemkleding, handdoek, een matje om op te liggen en eventueel sportschoenen voor binnen.

MELD JE NU AAN VOOR DE CHALLENGE - VOL=VOL​

Klik op onderstaande button en je gaat automatisch naar de shop. Hier kun je je inschrijving afronden en betalen.

Copyright 2021 | Made by Valiance Marketing