ICE4LIFE TRAININGEN​

train jezelf voor de ijskoude challenge!

In de voorbereiding op de Challenge in Oostenrijk willen we je graag de gelegenheid geven om onder begeleiding te starten met training.

Deze trainingsdagen alleen zullen niet voldoende zijn, maar geven je wel houvast zodat je er zelf mee aan de slag kan gaan. De trainingen zijn naast nuttig ook heel gezellig en goed te gebruiken om de andere deelnemers alvast te leren kennen. De opbouw van een training is dan ook vaak zo, dat we met een kopje koffie of thee starten met een kennismaking en daarna met de training beginnen. Er is dus veel ruimte om ervaringen met elkaar te delen, ook na de training. De trainingen gaan over alle aspecten die je tegenkomt tijdens de Challenge, niet alleen de kou, maar ook ademhaling, uithoudingsvermogen, energie, etc. We organiseren trainingsdagen voor het gemak op meerdere plaatsen in het land. Je kan dus kiezen voor een training die voor jou het beste uitkomt qua tijd of locatie. Op onze website, via Facebook en in de Whatsapp-groep voor deelnemers zullen we eventuele wijzigingen over tijd en locatie communiceren.


info I4L challenge

i-3dBTcck

Trainingsdagen
emmeloord

Data

De trainingsdata voor editie 2023 zijn nog niet bekend.

Tijdstip
Locatie

Beursstraat 16, Emmeloord

Begeleiding

Hans Emmink en Yvonne Rusman

Activiteit

Kennismaking, ademhalingsoefeningen, koudwater dip en warming up

Meer informatie

Ervaring niet vereist, je wordt begeleid. Bekijk wel even de Trainingstips hieronder op de pagina.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor een training door een mail te sturen naar trainingen@ice4life.org of contact op te nemen met Yvonne Rusman.

trainingsdagen
Son en Breugel

Data

De trainingsdata voor editie 2023 zijn nog niet bekend.

Tijdstip
Locatie

SonSport Active Center
Rooijseweg 5, Son en Breugel

Begeleiding

Jorg Reuvers en Arjen Brand

Activiteit

Kennismaking, yoga en ademhalingsoefeningen, koudwater dip en warming up

Meer informatie

Ervaring niet vereist, je wordt begeleid. Bekijk wel even de Trainingstips hieronder op de pagina.

Let op: Wij hebben ons te houden aan de corona-maatregelen voor sportscholen. Daarom heb je een QR-code nodig bij binnenkomst. 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor een training door een mail te sturen naar trainingen@ice4life.org of contact op te nemen met Jorg Reuvers.

Andere trainingen
van Ice4Life

Houd deze pagina in de gaten voor aankondigingen van nieuwe trainingen in de komende maanden.

Trainingstips

Wat gaan we doen tijdens de training?

Tijdens de training gaan we aan de slag met ademhalingsoefeningen en zullen we een ijsbad ingaan. De trainingen zijn vrij toegankelijk voor ingeschreven deelnemers. Neem een zwembroek/ bikini mee en een handdoek. Wij zorgen voor hete thee.

Waarom gezamenlijke trainingen?

Ongeacht welk seizoen het is, is het altijd goed als je iemand bij je hebt. Zwemmen in open water is een heel andere tak van sport dan in een zwembad. Het water is vaak niet doorzichtig, je hebt te maken met weersinvloeden, het water is kouder dan in een binnenbad en er is meestal geen toezicht. Samen is het veiliger. Daarnaast is het ook gezelliger om samen te zwemmen.

Wat neem ik mee naar een training?

Makkelijk zittende kleding, sportkleding, zwemkleding, handdoek, sportschoenen en een matje om op te liggen.

Voor wie zijn de trainingen bedoeld?

Je gaat tijdens De Challenge met ontbloot bovenlijf 10 km/ 1 uur rennen/ lopen, 20 km/ 1 uur fietsen/ langlaufen en tot slot maximaal 10 minuten het koude water in. Wij adviseren deelnemers aan De Challenge daarom om minimaal een keer in koude omstandigheden en onder frisse omstandigheden te trainen.

hoe lang ga ik in het koude water?

Vooropgesteld: je wordt tijdens de training begeleid door ervaren koude instructeurs.

Hoe lang je in het water blijft, bepaal je zelf. Voor openwater zwemmen geldt altijd: vertrouw op je lichaam. Dat betekent ook dat je goed in de gaten houdt welke signalen je lichaam je geeft.

  • Hoe ervaren ben je?
  • Hoe is je conditie?
  • Wat is de temperatuur van het water en van de omgeving?
  • Hoe voel je je vandaag?

Dat zijn allemaal factoren die meewegen. De ene dag zal het beter gaan dan de andere. Ben je beginner, onthoud dan dat je in water kouder dan 5 graden na eerste 2 minuten kan beginnen te onderkoelen. En zelfs van die 2 minuten in het water heb je al veel positieve effecten!