Derde editie zit erop!

De derde editie van Ice4Life zit erop. We mogen terugkijken op een prachtig event. We hadden een kleine 40 inschrijvingen, waarvan er 12 moesten afzeggen vanwege thuis situaties. Op donderdagavond was bijna iedereen aanwezig en kon het evenement van start gaan. Vrijdagochtend ademhalingen onder begeleiding van Hans en Henk, en dat gaat voor vele toch wel wat verder dan ze gewend zijn, natural high.

In de avond naar Keltendorp waar vele persoonlijke verhalen verteld worden. De locatie in combinatie met de verhalen maakt veel los en dat maakt het zo mooi en echt. De diversiteit aan mensen komt op zo’n moment volledig samen, ijskoud diepgaan voor een ander of voor jezelf voel je daar dan ook echt.

Zaterdagochtend weer een ademhalingssessie, volledig in de focus om daarna ruim twee uur in de kou te zijn. De deelnemers zijn zaterdag om 11 uur van start gegaan in Uttendorf, waar de dag kil en vochtig begon met mist in het dal. Na een kort woord van de Burgemeester van Uttendorf, heeft Jonas (zoon van Mark Bos) het startschot gegeven. Fietsen, hardlopen en dippen….

We hadden wederom prachtig weer, het was iets minder koud (rond vriespunt, vorig jaar -20), toch was er wel duidelijk een koude ervaring. Twee deelnemers zijn vroegtijdig gestopt, omdat hun lichaam dat aangaf. Mooi was dat zij dit zelf aangaven en op het juiste moment konden stoppen, wat heel jammer is maar ook heel stoer.

Vanuit het dorp waren veel mensen aanwezig, waarvan er een aantal ook nog even het water in zijn gegaan, onder begeleiding natuurlijk. De eerste twee Oostenrijkers hebben meegedaan en voor volgend jaar hebben we dan ook hoge verwachtingen vanuit die zijde.

Tijdens het het afsluitende diner hebben we een nog een hilarische jodel cursus gekregen van onze enige echte Jodelkoning Tony.

De meeste zijn zondagochtend weer huiswaarts gekeerd en waren zondag vroeg in de avond weer veilig thuis.